Wat doe je als zelfstandig werkend kok bij Meneer Potter?
Als zelfstandig werkend kok werk je in onze open keuken en bereid je samen met de chef en een leerling kok heerlijke gerechten. Samen met je collega’s verzorg je ontbijt, lunch, borrel of diner.
Rond lunchtijd is het echt pieken. Jij houdt het overzicht, draait je hand niet om voor een beetje drukte en maakt met een grote lach op je gezicht de heerlijkste salades en wraps. Daarna bereid je het diner voor, zorg je dat de keuken weer blinkt en maak je voor jezelf en collega’s een lekkere maaltijd klaar.
Wat zijn je taken?
- Gerechten bereiden: Je bereidt zelfstandig gerechten volgens recept en eigen planning. Je verricht onder andere de volgende voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden;
- Beoordelen van de te gebruiken ingrediënten op versheid, houdbaarheid e.d.
- Bewaken en controleren de kwaliteit, gaarheid, smaak en kleur.
- Je maakt bestellingen doorgeef gereed door het uitvoeren van à la minute-kook-werkzaamheden, portioneren en garneren volgens vastgelegde instructie met betrekking tot ingrediënten, receptuur, werkmethoden en uiterlijke presentatie. - Planning: Je plant de dagelijkse werkzaamheden en bestelt voedingsmiddelen en andere voorraadaanvullingen bij vooral vaste leveranciers tegen vaste condities. Je ontvangt en controleert de bestelde voedingsmiddelen en andere artikelen en slaat deze op. Ook bewaak je de houdbaarheid en hygiëne.
- HACCP: Je volgt de HACCP-richtlijnen en vult de HACCP lijsten online in. Ook zorg je voor een schone werkomgeving en schone keukenapparatuur en –machines.
Wie ben jij als kok?
- Opleiding: Goed koken is natuurlijk een eerste vereiste. Daarnaast heb je een afgeronde koksopleiding.
- Ervaring: Je hebt werkervaring in een restaurantkeuken en passie voor het vak.
- Werkplek: In onze moderne open keuken voel jij je thuis.
- Hygiëne: Jouw norm is minimaal gelijk aan de HACCP.
- Competenties: Je creativiteit en vak techniek wordt gewaardeerd! Suggesties voor nieuwe gerechten en de opmaak van borden horen wij graag.
Werken bij Vineyard
Onze 4 values
Iedere dag gaan we voor verrassend, vriendelijk, voortreffelijk en verantwoord
Voortreffelijk
We gaan voor uitmuntendheid in alle aspecten van de dienstverlening, de kwaliteit van eten, drinken en de service naar onze gasten. We willen graag van elkaar leren en met elkaar delen. We willen de beste zijn. Vandaag. Morgen. Iedere dag weer.
Verrassend
Iedere dag voegen we iets bijzonders toe, op wat voor manier dan ook. We willen boven verwachting presteren en onze gasten positief verrassen en zich speciaal laten voelen. Het zit hem in de kleine dingen.
Vriendelijk
We zijn attent, zorgzaam en respectvol naar elkaar en naar onze gasten en opdrachtgevers. We zijn welwillend in de interacties met anderen. We tonen gepaste empathie, interesse in de ander. We zijn bereid de ander te helpen en zijn beleefd. Vriendelijk communiceren hoort hierbij. Lachen ook! We bieden een warme en veilige omgeving met een positieve sfeer.
Verantwoord
We nemen onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid en voor onze omgeving. Bijvoorbeeld door het gebruik van lokale en biologische ingrediënten en we hebben het tegengaan van voedselverspilling als hoofdthema gemaakt binnen ons bedrijf en hier werken we dan ook actief aan. Daarnaast gaan we voor duurzame inzetbaarheid, diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden, een veilige omgeving en investeren we in opleiding en ontwikkeling.
Vineyard
Meneer Potter is onderdeel van Vineyard. Vineyard exploiteert unieke horecalocaties in Midden-Nederland en is daarnaast actief als premium cateringpartner. In Bibliotheek Neude, misschien wel het meest iconische pand van Utrecht, worden vanaf begin 2020 twee horecavoorzieningen geëxploiteerd door Vineyard. Meneer Potter aan de Potterstraat en Eetbar & Deli Noda aan de kant van de Oude Gracht. Beiden in het centrum van de stad in het voormalige postkantoor (nu Bibliotheek Utrecht) gelegen. Naast de restaurantfuncties van beide locaties worden evenementen georganiseerd en banquetingactiviteiten verzorgd.
Meneer Potter
Meneer Potter is de conciërge van de stad. Bij Meneer Potter loop je binnen alsof het je buurman is. Vertrouwd en gezellig. Lekkere koffie en even je verhaal kwijt. Of gewoon even rustig een krantje lezen. Omdat het toch gezelliger is dan alleen. Langzaam wakker worden in deze nog slapende stad. En dan 's middags even lunchen samen. De volgende keer proberen we ‘de borrel’ even uit of spreken we er af voor een uitgebreid diner.
Als zelfstandig werkend kok bij Meneer Potter bieden we je;
- Een fulltimebaan dienstverband, 38 uur in 4 óf 5 dagen.
- Wij registreren alle [over]uren.
- Een jaarcontract met 1 maand proeftijd, met de intentie tot lange samenwerking.
- Een salaris tussen de €2400,- en €2900,- bruto per maand. Reiskostenvergoeding indien van toepassing.
- Opleidingsmogelijkheden om je kennis en ambitie te verbreden en te verdiepen.
- 20% personeelskorting bij al onze locaties.
- Een gezonde lunch, vers fruit en een sportbijdrage van €10,- per maand.
Klaar voor een volgende stap in jouw carrière? Solliciteer nu!